Over mij

Ik ben Mathilde van Olst (1980) geboren en getogen in het stadje Hattem dat op het noordelijkste puntje van de Veluwe ligt. Ik woon met mijn gezin in het dorp Hierden. Ik heb iets met de Veluwe. Ik voel me er thuis en mee verbonden. Vandaar de naam voor mijn praktijk. De Veluwe is onderdeel van de bible-belt en hoewel ik overtuigd christen ben, is echt iedereen, ongeacht levensovertuiging, welkom in mijn praktijk.  

In 2004 heb ik de opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening (Leeuwarden) afgerond en ben ik gaan werken bij de Raad voor de Kinderbescherming. Eerst in Friesland, later in Flevoland toen ik ’terug’ verhuisde naar de Veluwe. 

In 2012 heb ik de overstap gemaakt naar het Steunpunt Huiselijk Geweld (Apeldoorn). In beide functies heb ik veel gezien en meegemaakt. Je kan dus wel zeggen dat ik gepokt en gemazeld ben en dat geen problematiek mij vreemd is. Zelf heb ik ook geen onbewogen jeugd gehad, wat ik heb om kunnen zetten in een zak met levenservaring waar ik uit kan putten. 

Zowel bij de Kinderbescherming als bij het Steunpunt Huiselijk Geweld liep ik er steeds meer tegenaan dat het contact met de cliënten vanuit een verplicht karakter plaatsvond. Ik merkte dat dit mij begon te knellen en dat ik graag hulp gaf die niet binnen de kaders van de verplichte (jeugd)hulpverlening viel. 

In 2016 raakte ik overspannen en ben ik gaan nadenken over wat bij mij zou passen. Ik heb persoonlijk ervaren wat haptotherapie voor een mens kan betekenen. Ik leefde  vooral ‘uit mijn hoofd’ en ik wilde het voor een ander zo goed mogelijk doen. Ik ging voorbij aan mijn eigen behoeften en (on)mogelijkheden. Ik leerde om weer naar mezelf te luisteren en te begrijpen wat ik voelde en bij mij paste. 

Ik heb gekozen om te stoppen met werken en mij een periode te richten op mijn gezin en op zelfontwikkeling. Om vervolgens opnieuw met overtuiging voor het hulpverlenersvak te kiezen. Anderen helpen ligt in mijn natuur en ik wil graag cliënten helpen die met hun persoonlijke hulpvraag bij mij komen.  

Vanaf 2017 volgde in de opleiding voor haptotherapeut bij de Academie voor Haptonomie in Doorn. Eind 2022 ben ik afgestudeerd.  

Sinds november 2023 ben ik geregistreerd GZ-haptotherapeut, een kwaliteitskeurmerk waarbij ik voldoe aan de voorwaarden van de Vereniging voor haptotherapeuten. 

profiel op trap

‘Denken en voelen gaan hand in hand’

Mathilde van Olst Haptotherapeut

Interesse gewekt?

Is je interesse gewekt? Wil je meer weten over hoe haptotherapie jou zou kunnen helpen?  Wil je kennis maken, of een gevoel bij mij krijgen? Schroom niet en neem contact met mij op! 

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie