Vorige slide
Volgende slide

De behandelbank

In de haptotherapie maken we, net zoals in de fysiotherapie gebruik van een behandelbank. Ieder mens heeft behoefte aan aanraking, heeft huidhonger. Samen onderzoeken we wat je lijf je te vertellen heeft. Waar je spanning zich uit, je lijf vertelt je verhaal. Uitgangspunt is wat jij als mens ervaart. De aanraking is respectvol en werkt bevestigend.

Ervaringsoefeningen

Daarnaast maak ik als haptotherapeut gebruik van ervaringsoefeningen. Als je bijvoorbeeld moeite hebt met het aangeven van je grenzen, kan ik een afstand-nabijheidoefening inzetten. Welke afstand voelt goed? Wanneer kan je voelen dat het te dichtbij is? Durf je dat aan te geven? Daarmee wordt een link gemaakt naar je dagelijks leven. Hoe geef je je grens aan bij je partner? Bij je baas? Bij familie of vrienden?

Therapeutisch gesprek

Uiteraard bestaat haptotherapie ook uit het voeren van gesprekken. We bespreken waar jij mee komt. Daarnaast bespreken en reflecteren we wat er gebeurt in een oefening, of aan de behandelbank. Welke inzichten levert je dat op? Welke patronen worden zichtbaar? Hoe doe je dat dan in het dagelijks leven? Hoe kan je dat anders gaan ervaren, wat is er voor nodig? Samen formuleren we je hulpvraag en wat je graag wil bereiken.

Interesse gewekt?

Is je interesse gewekt? Wil je meer weten over hoe haptotherapie jou zou kunnen helpen?  Wil je kennis maken, of een gevoel bij mij krijgen? Schroom niet en neem contact met mij op! 

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie